Да избягаш от реалността или защо обичам зимата

Студена мрачна нощ. Чуваш как навън се гонят ветровете и се радваш, че си на топло. Звездите и луната са заменени от мрачните и зловещи облаци, сивотата те обзема. Излизам навън да изпуша поредната цигара и си мисля „Кога ли ще завали сняг?“ . Лягам си с мисълта, че вече наистина е време да завали сняг.

Небето е покрито със сиви и мръсни облаци. Вървейки към автобусната спирка цигарата ми изгасва и я хвърлям. Проклинам този студен вятър, който така неуморно се опитва да ме помете от улицата, но аз съм упорит и най – сетне стигам до спирката. Запалвам нова цигара и забелязвам, че изведнъж всичко утихва. Една снежинка се спуска леко и танцувайки се намества върху ръката ми. За един кратък миг се възхищавам на твореца, създал този прекрасен шедьовър и после всичко изчезва, превръщайки се в течност. Изведнъж всичко се размива.

Събуждам се щастлив. Бързам да се измъкна от леглото и оставам доволен. Навън всичко е бяло. От небето се сипят хиляди малки кристали и покриват мръсните улици, и дворове в бяло. Обличам се и излизам на терасата. Знам, че днес ще бъде хубав ден. Вдишвам дълбоко и усещам свежият въздух да изпълва дробовете ми. Няколко минути се наслаждавам на красивата белота, която покрива света. Всичко е побеляло, всичко е застинало . Във въздуха се носи едно спокойствие и чуваш как тишината изпълва цялата ти същност. Целият свят е пречистен. Дърветата са покрити с бял памук, улиците за затрупани и някъде под всичко това, калта е останала скрита. Продължава да вали, дори се усилва. Всичко живо е застинало под покривалото на снега, всичко е притихнало и чака отново да се събуди, дори и най-мръсната локва вече е покрита. Обзема ме надежда и се чувствам щастлив.

Събуждам се. Чувствам се обнадежден. Излизам навън да изпуша поредната цигара и си мисля „Кога ли ще завали сняг?“ .

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.