Огледало

       Капките се стичаха по мъглявото стъкло, избърсах ги и понечих да взема четката за зъби. За миг погледът ми се спря над отражението, което изплува изпод изпотеното огледало. Една година, а? Това ли остави една година върху изражението ти? Вгледах се-търсих, дори за няколко минути обстойно гледах и се взирах, и рових пак за да намеря-онова, което ми отне тази една година…Годината си отиде, странно нали – как един период от време изтисква части от собствената ти същност и как винаги се стига до този момент, когато се поглеждаш в огледалото, и пак се търсиш там, взирайки се в отражението и запотеното стъкло. Кръговрат, цикличност, равносметка и моето огледало, и моето отражение. Взирам се и търся онези хубави и страстни мигове, които така бързо отминаха, дали оставиха следа в това огледало? Дали пък счупените парчета не се увеличават и ако е така, ще мога ли да видя отражението си след още някоя друга година? Дали ще успея да разпозная непознатият, който ме гледа от отсрещната страна? Въпроси-това оставя и тази отминала година. А огледалото се изпотява отново и образът изчезва, потъва в потното стъкло.

Реклами

2 мнения за “Огледало

  1. Вълшебството на огледалото, или илюзията на образа!? Водата има памет и съхранява миговете, когато с обич, радост и страст сме се любували на нейните ласки. А така ли е с огледалото!? Има ли то памет?! Съхранява ли щастливите ни усмивки?! Или като антипод на водата запазва само тъгата от равносметката?!

    Liked by 1 person

    1. Има ли наистина огледалото памет или просто отразява това, което излъчваме? И дали да се погледнеш в изкривеното огледало ще ти донесе отговорите, които търсиш? Или ще те въведе в заблуждение, поради изкривения и деформиран образ, който виждаш? Дали огледалото лъже понякога и ако лъже-за какво всъщност се оглеждаме в него? Защо понякога имаш нуждата да се погледнеш в огледалото и да си кажеш истината в очите-ти, към самия теб? Да онагледиш онзи диалог, който водиш непрестанно в себе си, да потърсиш дълбоко и да си отговориш честно-в очите! Защото понякога, понякога огледалото отразява истината.

      Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.